Heel wat Belgen op de US Open: onze verwachtingen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Heel wat Belgen op de US Open: onze verwachtingen

Met zes landgenoten in het hoofdtornooi van de US Open, hebben we het in de kwalificaties al uitstekend gedaan. Over het algemeen kregen Goffin en co. niet al te makkelijke lotingen. Wat we mogen verwachten van onze Belgen op Flushing Meadows, leest u hier.

Goffin: stunt tegen Nishikori?

Goffin mag als reekshoofd van start tegen een kwalificatiespeler, maar daarna wordt het een stuk moeilijker. In de derde ronde moet hij het spervuur van servicekanon Ivo Karlovic zien te weerstaan, in de vierde ronde wordt het helemaal lastig.

Dan zal, als de logica gerespecteerd wordt, Kei Nishikori aan de overkant van de baan staan. De nummer zeven van de wereld is een taaie brok, maar als Goffin kan stunten, wacht wellicht een kwartfinale om van te dromen tegen Murray.

Steve Darcis: 2e ronde

Steve Darcis komt uit een vermoeiende kwalificatiematch en lootte een tegenstander van zijn niveau. De Australiër Jordan Thompson moet zeker binnen de mogelijkheden van de Belg liggen. Met John Isner komt hij in de tweede ronde een ander kaliber tegen.

Yanina Wickmayer: ?

Voor Yanina Wickmayer hangt alles af van het herstel van haar rugblessure. Van de taaie Duitse Julia Goerges won ze er van de laatste zeven confrontaties maar liefst zes. Als ze gezond blijft en die klip kan ronden wacht waarschijnlijk Venus Williams.

Flipkens: 1e ronde

Behoudens een half mirakel zal 'Flipper' niet al te ver geraken op deze US Open. Met Simona Halep lootte ze de nummer vijf van de wereld. Met Kirsten Flipkens weet je natuurlijk nooit, vraag dat maar aan ene Venus Williams.

Alison Van Uytvanck: 2e ronde

Van Uytvanck mocht als Lucky Loser door naar de hoofdtabel. De jonge Belgische verloor immers haar laatste kwalificatieduel. Met de Chinese Wang lootte ze wel een haalbare kaart. Wang staat immers 51 plaatsen lager. In de tweede ronde wacht met Begu normaal gezien het nummer 22 van de wereld.

Mertens: 1e ronde

Voor Elise Mertens wordt het vooral genieten van haar wedstrijd in de eerste ronde. Een overwinning zou een mirakel zijn. Met Garbine Muguruza staat de nummer drie van de wereld tegenover haar. Al is hardcourt niet meteen de specialiteit van de Spaanse. Ze raakte nooit verder dan de tweede ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws