Mats Wilander steekt de loftrompet over David Goffin: "Hij kan erg ver geraken"

Redactie
| 0 reacties
Mats Wilander steekt de loftrompet over David Goffin: "Hij kan erg ver geraken"

David Goffin staat tegenwoordig pas 14e op de ATP-ranking, maar ex-topper Mats Wilander heeft wel een boontje voor onze landgenoot. De tennislegende zegt dat Goffin één topmatch moet winnen om aanspraak te maken op de top tien.

Wilander ziet Goffin erg sterk presteren op de komende US Open. "David Goffin is fysiek erg sterk en wordt nooit moe", stelt Mats Wilander in HLN. "De US Open is een toernooi voor spelers die nog iets over hebben. Hij gaat altijd op een degelijk niveau presteren en heeft zo een mooie kans om het goed te doen in New York."

De Zweed ziet Goffin dan ook erg ver doorstoten op de laatste grandslam van het seizoen. "Als David niet moe wordt of geblesseerd, dan zie ik hem ver geraken. Als hij goed speelt op de US Open, in Azië en in de indoortoernooien, dan kan dit voor hem wel eens een mooi orgelpunt worden."

Wilander - hier aan het werk voor Eurosport - ziet Goffin ver geraken op de US Open

En dan moet onze landgenoot volgens Wilander op zijn fysieke kwaliteiten teren. "De beste periode van het jaar voor Goffin lijkt vaak het einde van het seizoen te worden omdat hij altijd nog fris zal zitten. Zijn manier van tennissen en bewegen is nu eenmaal erg licht. De top 10? Als hij een straffe wedstrijd tegen een topper kan winnen, maakt hij zijn entree in de top 10", besluit Wilander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws