Davis Cup houdt prijzen laag: "Kom allemaal supporteren tegen Brazilië!"

Davis Cup houdt prijzen laag: "Kom allemaal supporteren tegen Brazilië!"
Foto: © SC

Midden september krijgt Goffin de kans om wraak te nemen op Tomaz Belucci. België speelt dan immers in Oostende voor de Davis Cup tegen Brazilië. Het wordt een confrontatie die we niet mogen onderschatten.

Daarvoor waarschuwde alvast Luc Vandaele, hoofd van de Belgische Tennisbond, op de persconferentie. "Wij zijn het nummer zes van de wereld, Brazilië staat op plek dertien. Ze hebben een aantal goeie spelers en twee sterke pionnen in het dubbelspel."

Na het succes van vorig jaar in Middelkerke, kwam de Davis Cup opnieuw naar de zee. "Waarom Oostende? Het is de koningin der badsteden, het stadsbestuur is enthousiast en we hebben een heel mooie accommodatie met de Sleuyter Arena", aldus Dirk De Maeseneer van Tennis Vlaanderen.

Toegankelijk voor iedereen

Men hoopt op een massale opkomst. "De ticketverkoop is gestart, we hebben ingezet op lage prijzen om zoveel mogelijk volk te lokken", ging De Maeseneer verder. "We hopen op de steun van de supporters."

Een ticket kost 20€ op vrijdag, 10€ op zaterdag en 20€ op zondag. Een combiticket is mogelijk aan €40 voor de drie dagen. Wanneer je bovendien vier tickets koopt, krijg je één gratis. Wie Oostende zegt, zegt uiteraard ook Johan Vande Lanotte.

Het publiek is belangrijk, dat zagen we in het verleden al

-Johan Van Herck

"We moeten met zoveel mogelijk aanwezig zijn, net als de Brazilianen op de Olympische Spelen", viel hij De Maeseneer bij. "We proberen veel te investeren in de sport. Oostende is de enige stad die zowel in het voetbal als in het basket in de play-offs zat."

Davis Cup-kapitein Johan Van Herck was alvast in z'n nopjes. "Het is belangrijk dat de prijs laag is, we hebben in het verleden al gezien dat het publiek belangrijk is." De definitieve samenstelling is nog niet bekend. "Acht spelers zitten in de voorselectie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws