Ontgoochelde Goffin moet afdruipen: "Ik heb hem nog nooit zo zien tennissen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ontgoochelde Goffin moet afdruipen: "Ik heb hem nog nooit zo zien tennissen"

David Goffin werd in de achtste finales van het olympisch tennistoernooi verrassend uitgeschakeld door Thomaz Bellucci. De ontgoocheling was dan ook bijzonder groot bij onze landgenoot.

Eerder dit jaar was Goffin in Brisbane nog te sterk voor de Braziliaanse speler. Maar nu lukte het onze tennishoop dus niet. En zo komt er dus ook geen unieke kans op een duel met Rafael Nadal en een latere mogelijke medaille. "Dit is een ontgoocheling, geen reden om dat te ontkennen", bekent David Goffin.

Speciale omstandigheden

"Vooral omdat ik mogelijkheden had. De speciale omstandigheden en de ambiance hebben Bellucci natuurlijk flink geholpen, ik heb hem nog nooit zo zien tennissen. Hij was stevig, agressief en solide, ook mentaal", zegt onze landgenoot in HLN.

Er hing inderdaad een hels Braziliaans voetbalsfeertje rond het court in het duel van de Luikenaar. "Hij heeft me bijna geen enkel punt gegeven. Maar het is ook niet makkelijk tennissen als mensen staan te juichen telkens als je een eerste service mist. Dan moet je kalm kunnen blijven", weet Goffin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws