Duitse Laura Siegemund slaat de olympische droom van Kirsten Flipkens aan diggelen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Duitse Laura Siegemund slaat de olympische droom van Kirsten Flipkens aan diggelen

Kirsten Flipkens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales in Rio. Onze landgenote haalde niet haar beste niveau boven en verloor uiteindelijk in twee sets van de Duitse Laura Siegemund (WTA 32).

Flipkens begon niet bepaald overtuigend aan haar partij - wellicht door de vermoeidheid - en moest meteen haar service inleveren. De Molse keek zo al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Flipper kon niet meer herstellen van die break en Siegemund pakte de eerste set met 6-4.

Hetzelfde verhaal in de tweede set. Siegemund ging opnieuw snel door de service van Flipkens en zo was onze landgenote opnieuw op achtervolgen aangewezen. Bij een 4-3 tussenstand in het voordeel van de Duitse moest Flipkens een medische time out vragen.

Alles zit tegen

In het eerstvolgende spelletje werd het steeds moeilijker voor Flipper. De scheidsrechter maakte twee dubieuze beslissingen en Flipkens wond zich meer en meer op.

Eerste matchbal de goede

Bij 5-3 in het voordeel van Siegemund kreeg de Duitse een eerste matchbal op de opslag van Flipkens. En die was meteen raak. Voor Flipkens wacht aan de zijde van Yanina Wickmayer wel nog een kans in het dubbelspel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws