Belgische nummer één Goffin ontvangt met Davis Cup-ploeg Brazilië aan zee

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgische nummer één Goffin ontvangt met Davis Cup-ploeg Brazilië aan zee

In het weekend van 16 tot 18 september is ons land gastheer voor het Davis Cup-duel tussen België en Brazilië. De datum stond al een tijdje bekend, maar vandaag is er meer informatie bekend over de exacte locatie.

De Sleuyter Arena in badplaats Oostende zal namelijk het decor zijn voor het duel tussen beide landen. Dat heeft Tennis Vlaanderen bekendgemaakt. Johan Van Herck is blij met die keuze. "Een unieke tennissfeer en dolenthousiaste supporters hebben de ploeg vorig jaar tot in de finale van de Davis Cup gebracht."

Vorig jaar speelde ons land de Davis Cup-finale tegen Groot-Brittannië, maar er werd in Gent verloren van Andy Murray en co. "Een onvergetelijk sportmoment voor ons land en voor wie er toen bij kon zijn. Nu rekenen we op de steun van diezelfde fans om ons in de Wereldgroep te houden", aldus Van Herck.

Tevreden Vande Lanotte

Ook Oostende is vereerd dat het gaststad mag zijn voor de Davis Cup, laat burgemeester Johan Vande Lanotte weten. "Met het stadsbestuur zijn we blij dat de Davis Cup naar Oostende komt", aldus de burgemeester.

"Dit is alweer een teken dat we een sportstad zijn en de titel als Europese sportstad echt verdienen. Naast het gebruikelijke topvoetbal, volleybal en basketbal zal er tijdens het weekend van 16 september ook toptennis in Oostende te zien zijn", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws