Het seizoen van Wickmayer: veel mindere momenten, één hoogtepunt

Redactie
| 1 reacties
Het seizoen van Wickmayer: veel mindere momenten, één hoogtepunt

Yanina Wickmayer leek na haar toernooioverwinning op het WTA-toernooi van Washington de goede vorm te pakken te hebben. Maar wat volgde? In Montréal werd ze in de eerste ronde uitgeschakeld door ... een kwalificatiespeelster.

En zo gaat het wisselvallige seizoen van Yanina Wickmayer verder. De Vlaams-Brabantse stond in Washington sterk te spelen, maar dan kwam er alweer een nieuwe opdoffer in het Canadese Montréal. Haar toernooizege moet toch voor een mentale boost gezorgd hebben, maar vannacht was het tijd voor ontnuchtering.

In de eerste ronde vloog Wickamyer er uit tegen de Russische Kristina Kucova. Nochtans slechts een jaartje jonger dan Wickmayer en de nummer 121 op het vrouwencircuit. De Russische moest zich zelfs via de kwalificaties naar de hoofdtabel knokken. Zo blijft het naast de vele mindere momenten, bij één hoogtepunt dit seizoen.

Ups & downs

Benieuwd wat deze wisselvallige Wickmayer in Rio gaat brengen. Verrassen kan ze, maar onze landgenote heeft te veel ups en downs om regelmatige prestaties neer te zetten. Zo wordt het moeilijk om in Brazilië een goed resultaat neer te zetten op de Olympische Spelen.

Laten we hopen dat Wickmayer dinsdagnacht al bij haar hoofd in Rio zat. Maar het blijft opvallend dat zowel Flipkens - die ook haar zinnen volledig op de Spelen heeft gezet - en Wickmayer zo'n zwak seizoen kennen. Verras ons in Brazilië, Kirsten en Yanina!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws