"Twijfel zit in mijn persoonlijkheid gebakken, ook een sportpsycholoog helpt niet"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
"Twijfel zit in mijn persoonlijkheid gebakken, ook een sportpsycholoog helpt niet"
Foto: © photonews

Alison Van Uytvanck kreeg in de eerste ronde van Wimbledon met Tara Moore een haalbare kaart voorgeschoteld, maar de Grimbergse werd meteen uitgeschakeld. De teleurstelling is groot bij onze landgenote.

"Zij was gewoon beter", is Van Uytvanck eerlijk. "Mijn wedstrijdbegin was nog oké, maar daarna begon ik te twijfelen, terug te krabbelen op mijn lijn en fouten te maken. Dat valt niet uit te leggen en is frustrerend. Het is alleen zo spijtig dat het net hier gebeurde. Op een niveau bovendien dat zoiets meteen wordt afgestraft. Tara verdiende de overwinning."

"Ze gaf me niks cadeau en pakte de rally's die ík had willen domineren. Ik vond er gewoon geen oplossingen voor", zegt onze landgenote in HNB. "Wordt het 2-2, dan zit ik terug in de wedstrijd. Maar dat gebeurde niet. Nochtans voelde het goed aan in de voorbereiding. Een kwestie van vertrouwen? Als je er drie maanden uit bent geweest, is dat natuurlijk weg."

Twijfels

"Zeker bij mij. Twijfel zit in mijn persoonlijkheid gebakken. Ik ben er al bij de sportpsycholoog voor geweest, maar dat hielp niet. Wat kan die ook doen, buiten een paar standaardprocedures toepassen? Het valt immers niet uit te leggen wat je voelt op het terrein. Ik hoop dat dit niet te lang blijft hangen. Woensdag ga ik naar huis en pak me een paar dagen vakantie. Daarna: herbeginnen", besluit Van Uytvanck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws