Sterke Flipkens naar volgende ronde: "Ik zal iets moeten verzinnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Sterke Flipkens naar volgende ronde: "Ik zal iets moeten verzinnen"
Foto: © photonews

Kirsten Flipkens is overtuigend aan Wimbledon begonnen. De Molse kende in de eerste ronde - ondanks een mindere voorbereiding - weinig problemen met de Amerikaanse Nicole Gibbs (WTA 76).

"Ik ben tevreden. Het was uiteindelijk een goeie match, ondanks alles", opent Flipkens. "Ik kende Gibbs niet, daarom moest ik in het begin een beetje zoeken naar de passende wapens. Er waren een paar rally's nodig om haar sterke en minder sterke punten te vinden. Toen ik bij 3-2 echter mijn eerste break lukte, kreeg mijn vertrouwen een boost en begon ik echt goed te spelen."

Geen supervoorbereiding

"Pas sedert zondag ben ik weer compleet. Zowel wat die bagage als mijn gezondheid betreft. Het maakte me inderdaad wat ongerust dat ik zeker geen supervoorbereiding kende, ondanks mijn halve finale in Mallorca. Ik zie het weer helemaal zitten", aldus onze landgenote bij Het Nieuwsblad.

In de volgende ronde komt Flipkens uit tegen Madison Keys, de nummer negen van de wereld. "Spijtig dat ik haar al zo vroeg tref. Ook zij houdt van gras. Ik zal iets moeten verzinnen, want blijf ik wachten op mijn lijn, dan vrees ik dat de ballen om mijn oren zullen vliegen", besluit Flipper.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws