Landgenoot kan nét niet stunten op Wimbledon: "Wil zo snel mogelijk terug naar top 100"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Landgenoot kan nét niet stunten op Wimbledon: "Wil zo snel mogelijk terug naar top 100"
Foto: © photonews

Het is Ruben Bemelmans maandag niet gelukt om samen met David Goffin naar de tweede ronde door te stoten. De Limburger moest na vijf sets zijn meerdere erkennen in de Braziliaan Thomaz Bellucci (ATP 62). Bemelmans verlaat het toernooi met opgeheven hoofd.

Bemelmans begon nochtans uitstekend aan de wedstrijd en pakte de eerste set. "Omdat hij met de zenuwen zat en ik hem meteen een break kon aansmeren die ik vasthield", zegt onze landgenoot in HNB. ".Daarna was ik veel te passief, ik liet hem spelen zoals hij dat wilde. Pas in de vierde set, toen het echt moest, slaagde ik erin om dat tandje bij te steken."

Bemelmans pakte de vierde set, maar verloor de beslissende laatste set. "Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Vooraf mikte ik immers op de derde ronde. Desondanks hou ik hier veel vertrouwen aan over. Ik vocht me door de kwalificaties en bewees conditioneel helemaal terug te zijn na mijn rugproblemen."

"Dag na dag beter"

"Nu voel ik me dag na dag beter worden. Hierop moet ik verderbouwen. De laatste details aanscherpen, want daar draait het tegenwoordig in het tennis om. Eerst via een paar challengers, daarna in de kwalificaties van de US Open, waar ik flink wat punten te verdedigen heb. Mijn doel is gekend: ik wil zo snel mogelijk terug in die top 100", is Bemelmans strijdvaardig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws