Goffin stap dichter bij top tien én mogelijke halve finale: "Echt een grote overwinning"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Goffin stap dichter bij top tien én mogelijke halve finale: "Echt een grote overwinning"

Het heeft heel wat moeite gekost, maar David Goffin heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de vierde ronde op Roland Garros. Een heel belangrijke zege, want de weg naar de halve finale ligt open.

"Het was een zware wedstrijd", zei Goffin na zijn zege bij Sporza. "Ik wist dat ik goed moest beginnen en heel constant moest presteren, want Almagro speelt heel agressief tennis. Ik ben er echt voor gegaan vanaf de eerste set. Ik had kansen om het in de vierde set af te maken, maar hij speelde dan een ongelooflijk spel bij 4-5.

"Dan heb ik geprobeerd om opnieuw te beginnen en hem snel een break aan te smeren. Daardoor was hij mentaal ook een beetje gebroken en zakte zijn niveau", aldus de Luikenaar, die het in de volgende ronde opneemt tegen Ernests Gulbis. Daarna volgt een eventueel duel met Granollers of Thiem.

Rustig blijven

"Dit is echt een grote overwinning voor mij. Almagro is tenslotte een top 10-speler geweest. Nu volgt Gulbis, ook echt een gevaarlijke tegenstander", weet Goffin. "Hij heeft een ongelooflijke service en speelde hier al eens de halve finales. Ik ga proberen om net als vandaag rustig te blijven en constant te presteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws