De eerste week zit erop in Parijs: een analyse van de Belgen en de favorieten

Redactie
| 0 reacties
De eerste week zit erop in Parijs: een analyse van de Belgen en de favorieten

De tweede Grand Slam van het seizoen heeft er al een eerste bewogen week opzitten. De enige conclusie dat we kunnen trekken, is dat Novak Djokovic meer dan ooit dé topfavoriet is voor eindwinst in Parijs.

Laten we eerst beginnen met onze landgenoten. Steve Darcis overleefde zijn eerste ronde, maar kwam in de tweede ronde uit tegen Novak Djokovic. Ondanks dat hij zich kranig verweerde, was de Serviër op de cruciale momenten dat tikkeltje sterker dan Darcis. Een hoopvolle prestatie voor Darcis met het oog op Wimbledon.

David Goffin

David Goffin kende in zijn eerste twee wedstrijden weinig problemen en moest geen set prijsgeven. In de derde ronde kwam de Luikenaar uit tegen Nicolas Almagro. En die bood wél meer tegenwerk. Goffin moest alles uit de kast halen en vijf sets afhaspelen om de Spanjaard naar huis te sturen.

En er is meer, want de weg naar de halve finale ligt helemaal open. De volgende tegenstander van Goffin is Ernests Gulbis (ATP 80). Een haalbare kaart, net als de mogelijke kwartfinale tegen Dominic Thiem of Marcel Granollers.

Geen Nadal meer, Djokovic favoriet

En dat door de opgave van Rafael Nadal met een polsblessure. Geen tiende eindzege in Parijs dus voor Rafa. Maar ene Novak Djokovic is wel goed op weg naar de eindzege. De Serviër gaf nog geen set prijs en is meer dan ooit dé topfavoriet voor winst in Parijs.

Stanislas Wawrinka, de winnaar van 2015, kende net als Andy Murray heel wat problemen in de eerste rondes. Toch staat Stan the Man al in de kwartfinales. Ook Andy Murray lijkt zeker op weg naar die halve finales, ondanks het feit dat hij in zijn twee eerste wedstrijden vijf sets nodig had. Dat is de Schot aan zijn status verplicht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws