Wickmayer heeft heel wat belangrijke dingen opgestoken na haar nederlaag op Roland Garros

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wickmayer heeft heel wat belangrijke dingen opgestoken na haar nederlaag op Roland Garros
Foto: © photonews

Voor Yanina Wickmayer eindigde het enkelspel op Roland Garros in de derde ronde. Onze landgenote botste tegen een sterke Garbine Muguruza, de nummer vier van het vrouwentennis. Toch kijkt Wickmayer met opgeheven hoofd terug op haar prestatie in Parijs.

"Verliezen is nooit fijn. Ik keek uit naar deze match en wilde een goede match spelen, maar ik ben op een te sterke tegenstandster gebotst", opent Wickmayer bij Sporza. "In de eerste set was het nog close en kreeg ik kansjes. Maar als je die niet grijpt tegen toppers, grijpen ze de kansen zelf."

"De tweede set speelde Muguruza veel te sterk: snel agressief en met veel druk. Voor mij was het moeilijk om mijn eigen spel te spelen", bekent onze landgenote. "Ze heeft vandaag bewezen waarom ze de nummer vier van de wereld is. Bovendien zei haar staf dat dit één van haar beste matchen was."

Uitkijken naar gravel

"Ik moest met veel risico spelen om aan te klampen en misschien heb ik in de tweede set te passief gespeeld. Muguruza is een speelster waar ik veel van kan leren. Ik ga in de toekomst meer naar haar matchen kijken, want zij speelt zoals ik wil spelen."

"Ik denk dat ik voor het eerst in jaren kan zeggen dat ik uitkijk naar het gravelseizoen volgend jaar. Dit jaar heb ik me hier bewezen. Ik ga proberen dit gevoel mee te pakken naar de volgende weken. Deze prestatie geeft me veel vertrouwen en bewijst dat we op de goede weg zijn", besluit Wickmayer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws