Prestaties Belgische vrouwen op Roland Garros bezorgen ons heimwee naar ene Justine Henin

Redactie
| 2 reacties
Prestaties Belgische vrouwen op Roland Garros bezorgen ons heimwee naar ene Justine Henin

Op de editie van Roland Garros 2016 stonden er twee landgenotes aan de start in Parijs. De eerste week zit er nog niet eens op, of zowel Kirsten Flipkens als Yanina Wickmayer zijn al uitgeschakeld. Het doet ons heimwee krijgen naar de glorietijd van Justine Henin.

Justine Henin mag met recht en reden nog steeds de koningin van het gravel genoemd worden. In 2003 pakte ze haar eerste zege op het Parijse gravel en ook in 2005, 2006 en 2007 mocht onze landgenote juichen op de tweede Grand Slam van het jaar.

Maar vooral die eerste zege in 2003 blijft de mooiste. Henin versloeg toen Kim Clijsters (6-0 en 6-4) in een Belgisch onderonsje en werd de eerste landgenote die een Grand Slam naar haar hand kon zetten.

Twee jaar later was het opnieuw raak, ditmaal tegen Mary Pierce. Henin veegde werkelijk de vloer aan met Pierce en mocht een tweede keer vieren op Roland Garros. Het werd 6-1 en 6-1, een afstraffing van formaat. De echte fans kunnen hier deze wedstrijd nog eens bekijken.

In 2006 kwam Henin opnieuw Clijsters op haar weg tegen in de halve finale, maar ook deze keer was ze te sterk. In twee korte sets bereikte ze de finale en daarin haalde ze het met twee keer 6-4 van Svetlana Kuznetsova.

Emotionele zege in 2007

Henin gaf in 2006 geen enkele set prijs op Roland Garros, een knappe prestatie. Haar laatste zege kwam er in 2007 en was voor Henin wellicht emotioneel een hele belangrijke.

In het begin van het jaar kwam het nieuws naar buiten dat Henin zou scheiden van haar toenmalige echtgenoot Pierre-Yves Hardenne. Ondanks een matige voorbereiding, maakte onze landgenote haar favorietenrol helemaal waar. Ana Ivanovic werd in de finale met 6-2 en 6-1 weggespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws