David Goffin staat zaterdag voor een dubbele opgave tegen Nicolas Almagro

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
David Goffin staat zaterdag voor een dubbele opgave tegen Nicolas Almagro

David Goffin kan zich straks bij de laatste zestien op Roland Garros scharen. Daarvoor moet Goffin wel voorbij Nicolas Almagro, dat lukte hem nog nooit eerder. Bij winst zet onze landgenoot wel een nieuwe grote stap richting top tien.

"Almagro is een bijter. Hij heeft al op zeer hoog niveau gepresteerd in het verleden", analyseert Goffin zijn tegenstander. "Het is een zeer complete speler. Ik zal hem veel moeten laten lopen, zodat hij de tijd niet heeft om zijn harde slagen boven te halen", legt Goffin zijn tactisch plannetje uit in Het Nieuwsblad. "

"Ik ben heel blij dat ik mijn eerste drie wedstrijden in drie sets heb gewonnen. Dat lijkt makkelijk, maar dat is het zeker niet. Daarvoor moet je op een hoog niveau spelen", besluit Goffin, die in drie confrontaties nog nooit kon winnen van de Spanjaard.

Top tien

Tot slot kan Goffin ook nog een serieuze stap richting de top tien zetten mits een mogelijke zege. Indien Nick Kyrgios Richard Gasquet vrijdag had verslagen, dan was de Luikenaar bij winst zeker van de top tien. Maar het liep anders uit en dus moet Goffin nog even geduld tonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws