Wie houdt Rafael Nadal van de zege op Roland Garros?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wie houdt Rafael Nadal van de zege op Roland Garros?

Net op tijd in vorm. Zo lijkt het toch. Dat bewees Rafael Nadal met zijn toernooizeges in Monte Carlo en Barcelona. Binnen twee weken staat Roland Garros op het programma. Wie houdt de man uit Mallorca van winst in Parijs?

Het was vorig jaar een mager beestje voor Rafael Nadal. Door allerlei factoren haalde de Spanjaard nooit meer zijn oude en vertrouwde niveau. Maar de bijna 30-jarige Spanjaard lijkt net op tijd klaar voor 'zijn' toernooi: Roland Garros.

Vertrouwen

Nadal was er al negen keer de beste. Dit jaar maakt hij kans op een tiende triomf in Parijs. En Nadal lijkt dit jaar - in tegenstelling tot vorig jaar - een goede kans te maken. Door zijn zeges op het Masters 1000-toernooi in Monte Carlo en het ATP-toernooi in Barcelona, is het vertrouwen én het goede spel er al.

Maar volstaat die goede vorm en het goede spel ook om Novak Djokovic iets in de weg te leggen? De Serviër is dit jaar outstanding en verloor nog maar twee keer (waarvan één opgave). Kleine kanttekening: gravel is natuurlijk niet de favoriete ondergrond van de nummer één van de wereld.

Wawrinka en de 'Big Four'?

En dan zijn er nog die andere outsiders. Kan Stanislas Wawrinka zijn huzarenstukje van vorig jaar herhalen? De Zwitser liet al merken dat hij zich soms op gelijke tred met de 'Big Four' mag plaatsen. En bij die grote vier zijn er natuurlijk ook nog Roger Federer en Andy Murray.

Federer lijkt net op tijd terug te zijn na zijn knieoperatie, maar ook bij de FedExpress is het Franse gravel niet de favoriete ondergrond. Net hetzelfde verhaal bij Andy Murray, maar het zijn natuurlijk twee fenomenale spelers waarmee je altijd rekening moet houden. Conclusie: om een Nadal in vorm van een tiende zege te houden, moet je goed zijn. Héél goed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws