🎥 Grandslamkampioene moest chemo ondergaan: "Ik heb het gevecht gewonnen"

🎥 Grandslamkampioene moest chemo ondergaan: "Ik heb het gevecht gewonnen"
Foto: © photonews

Vele tennisspeelsters blijven na hun pensioen nog erg betrokken bij de sport of houden toch zeker hun volgers op sociale media op de hoogte van hun gaan en staan. Rond Francesca Schiavone bleef het echter maandenlang muisstil. Nu is ook duidelijk waarom.

De Italiaanse ex-speelster plaatste nog eens filmpje op Twitter. Daarin legt ze uit wat haar overkomen is. "Na een stilte van zeven à acht maanden wil ik vertellen wat er met mij gebeurd is. Er werd bij mij kanker vastgesteld", onthult Schiavone.

Gelukkig lijkt het allemaal goed te gaan aflopen. "Ik heb chemotherapie ondergaan, het was een lastige strijd en nu kan ik nog altijd ademen. Ik heb het gevecht gewonnen", verkondigt de winnares van Roland Garros 2010. "En nu ben ik terug in actie."

Haar grandslamtitel in Parijs was veruit het hoogtepunt uit haar tenniscarrière. Ze won ook de langste wedstrijd ooit gespeeld op een Grand Slam, op de Australian Open in 2011. Haar hoogste positie op de wereldranglijst was de vierde plaats. Schiavone stopte met tennissen in 2018.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws