Elise Mertens kent haar tegenstander in de halve finale

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Elise Mertens kent haar tegenstander in de halve finale
Foto: © photonews

Carla Suárez Navarro en Caroline Wozniacki moesten onderling uitmaken wie nu Elise Mertens partij mag geven in de halve finale van de Australian Open. Het leek even van een leien dakje te gaan, maar daarna werd het toch spannend.

Caroline Wozniacki schoot als een bezetene uit de startblokken en al na amper iets meer dan een half uur stond de zware 6-0 setstand op het bord. Carla Suárez Navarro wist niet van welk hout pijlen maken.

Dat deed ze in de tweede set wel, de Spaanse ging meer in de baan tennissen en kon zo iets agressiever en sneller haar winners lukken. Ook de foutenlast ging fors naar beneden. Toch kreeg Wozniacki, het nummer twee van de wereld, een matchbal, maar Suárez Navarro werkte die weg.

In de tiebreak ging het opnieuw beter met de Spaanse en zo pakte ze de tweede set. Het was van voor af aan beginnen voor een stilaan gefrustreerde Wozniacki.

Elise Mertens krijgt topper tegenover zich

In de beslissende set ging het echter vlotter voor de Deense, die al door de service van haar rivale kon gaan. Die break zou ze ook niet meer uit handen geven en zo komt Elise Mertens een echte klepper tegen in de halve finale.

Bekijk hieronder enkele hoogtepunten. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws