"Deze zege is een mijlpaal in de carrière van David Goffin"

Redactie
| 1 reacties
"Deze zege is een mijlpaal in de carrière van David Goffin"

David Goffin boekte vrijdag de mooiste zege uit zijn carrière door Novak Djokovic uit het toernooi van Monte Carlo te kegelen. Dat kon op heel wat sympathie rekenen bij voormalige tennisser Filip Dewulf.

Dewulf spreekt over een belangrijke stap voor Goffin. "Ik denk dat dit toch een mijlpaal is in zijn carrière", aldus Dewulf. "Dat hij wint van een top drie speler is vooral mentaal heel belangrijk. Goffin heeft al lang getoond dat hij het niveau aankan. Tegen Djokovic speelde hij al een aantal keer goed, maar winnen lukte niet. Nu lukt het in Monte Carlo, een speciaal toernooi."

"Op een bomvol Centre court en op gravel, niet de favoriete ondergrond van Goffin. Dat zal een boost geven. Djokovic is dit jaar wel niet in grote doen, maar tegen Goffin speelde hij wel goed. Het zegt veel dat Goffin na de setwinst van Djokovic kon terugkomen. Normaal kan Djokovic zo'n zege op ervaring binnenhalen", zegt hij bij Sporza.

'Hoofd koel houden'

De altijd kalme Goffin hield vrijdag zijn emoties bijna constant onder controle, ondanks dat hij verschillende breakkansen en matchballen had. "David bewijst dat hij een topper is door het hoofd koel te houden. Vroeger maakten sommigen zich soms zorgen dat hij te kalm was en zich niet opwond als het niet liep. Maar kalm blijven op belangrijke momenten is een sterkte."

"Goffin blijft vooruitgang boeken. Dat zie je ook aan zijn ranking. Hij verliest weinig van spelers die lager zijn geklasseerd en wint nu ook van een hoger geklasseerde topper", besluit Dewulf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws