Goffin klopt Baghdatis en houdt kansen op deelname aan World Tour Finals gaaf

Koen Frans
Koen Frans
| 1 reacties
Goffin klopt Baghdatis en houdt kansen op deelname aan World Tour Finals gaaf

David Goffin heeft in Zwitserland een goede zaak gedaan met het oog op deelname aan de ATP World Tour Finals. Onze landgenoot klopte er de Cyprioot Marco Baghdatis in twee sets op het ATP-toernooi van Bazel.

David Goffin (ATP 11) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op het ATP-toernooi in het Zwitserse Bazel. Vijfde reekshoofd Goffin haalde het in de openingsronde in twee sets van de Cyprioot Marcos Baghdatis (ATP 36) met 6-4 en 7-6. In de tweede ronde neemt Goffin het op tegen de winnaar van het duel tussen de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP 42), die een wildcard kreeg van de organisatoren, en de Nederlandse kwalificatiespeler Robin Haase (ATP 64).

Goffin is nog volop in de running voor een plaats op de ATP World Tour Finals, het officieuze WK met de beste acht spelers van het seizoen. Concurrent Thomas Berdych (ATP 10) deed eerder deze week nog een bijzonder slechte zaak in de strijd voor het laatste ticket voor de opvolger van de Masters. De 31-jarige Tsjech verloor in Wenen in de eerste ronde van een Oekraïense kwalificatiespeler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws