Bemelmans en De Loore zorgen voor absolute stunt in dubbelspel en bezorgen België de winst

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Bemelmans en De Loore zorgen voor absolute stunt in dubbelspel en bezorgen België de winst

Ruben Bemelmans en Joris De Loore hebben voor een stunt van formaat gezorgd in het dubbelspel. Onze landgenoten klopten dubbelspecialisten Marcelo Melo en Bruno Soares na vijf sets. Zo is België zeker van het behoud in de Wereldgroep.

Ons land begon met een geruststellende 2-0 voorsprong aan het dubbelspel. Joris De Loore en Ruben Bemelmans moesten het daarin opnemen tegen Bruno Soares en Marcelo Melo, respectievelijk de nummers vijf en drie van de wereld in het dubbelspel.

Brazilië begon het best aan de partij en haalde de eerste set met 3-6 in huis. In de tweede set begonnen onze landgenoten beter mee te doen en hingen ze de bordjes in evenwicht na een tiebreak, 7-6 (7/5). Brazilië kwam in de derde set opnieuw op voorsprong na 4-6 setwinst.

Vijfde set

Maar het Belgische duo beet van zich af en haalde de vierde set in huis, 6-4. Een vijfde set moest voor de beslissing zorgen en daarin zorgden Bemelmans en De Loore voor een stunt van formaat. België staat op een onoverbrugbare 3-0 voorsprong en zo blijft het in de Wereldgroep van de Davis Cup.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws