De indrukwekkende hegemonie van Nadal op Roland Garros: 9 eindzeges, slechts 2 rivalen konden hem ooit kloppen!

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
De indrukwekkende hegemonie van Nadal op Roland Garros: 9 eindzeges, slechts 2 rivalen konden hem ooit kloppen!
Foto: © photonews

Rafael Nadal heeft vrijdagnamiddag bekendgemaakt dat hij forfait geeft voor zijn derde ronde tegen Marcel Granollers. De Spaanse gravelspecialist wilde voor een unieke reeks van tien (!) zeges op rij zorgen, maar dat is nu niet meer mogelijk. Wij blikten eens terug op zijn prestaties in Parijs.

5 juni 2005 staat voor eeuwig in het geheugen van Nadal gegrift. Net geen elf jaar geleden schreef de Madrileen zijn eerste van vele grandslamtitels achter zijn naam. In de finale op het court Philippe Chatrier klopte hij de Argentijn Mariano Puerta in vier sets (6-7,6-3,6-1,7-5).

Zijn overwinning in 2005 bleek de voorbode van een hele reeks. Tot 2008 volgde hij telkens zichzelf op, pas op 31 mei 2009 kwam een einde aan 31 RG-duels zonder nederlaag. In de achtste finales boog Nadal het hoofd voor Robin Söderling. De Zweed zou in de finale ten onder gaan tegen Roger Federer.

Na de misstap van 2009 pikte Nadal de draad weer op. Van 2010 tot 2014 was de gravelkoning opnieuw heer en meester op de gemalen baksteen. Pas vorig jaar werd de hegemonie een tweede keer doorbroken. Nadal moest in de kwartfinales zijn meerdere erkennen in Novak Djokovic, waardoor er een einde kwam aan een nog indrukwekkendere serie van 39 overwinningen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws