Het grillige parcours van Ruben Bemelmans: honderd plaatsen verlies op ruim een half jaar tijd

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Het grillige parcours van Ruben Bemelmans: honderd plaatsen verlies op ruim een half jaar tijd
Foto: © photonews

"Als de coach meer motivatie toont dan die van de speler.. ", waren de woorden van Daniel Meyers, tot enkele dagen geleden coach van Ruben Bemelmans. Maar er kwam na twee jaar een einde aan de samenwerking tussen beide partijen. Heeft Meyers recht van spreken?

Bemelmans sukkelt al een tijdje met zijn rug en kwam daardoor nauwelijks aan spelen toe dit seizoen. Zo zakte de Limburger ondertussen ook al weg naar de 186e plek op de ATP-ranking. Een schril contrast met het einde van 2015, want Bemelmans stond begin oktober van 2015 nog 84e op de wereldranglijst.

Dat was ook zijn hoogste positie ooit op de ATP-ranking. Vorig jaar leek op (late leeftijd) de grote doorbraak dus toch daar, maar mede dankzij een rugblessure horen we al even niets meer van de 28-jarige Bemelmans.

Hoogtepunt

Bemelmans beleefde het hoogtepunt van zijn carrière in 2012. Toen haalde hij de tweede ronde op Wimbledon. Nooit geraakte hij verder dan een tweede ronde op een grand slam. En sindsdien verloopt het parcours van Bemelmans grillig. De grootste successen in zijn carrière boekte Bemelmans namelijk met de Belgische FedCup-ploeg.

"Ruben moet zijn privéleven op de tweede plaats zetten en moet de engagementen tegenover zijn coach naleven. Als de motivatie van de coach groter wordt dan die van de speler, dan is het tijd om te veranderen", waren de woorden van zijn voormalige coach Daniel Meyers.

Woord versus wederwoord

Ondertussen sprak Bemelmans zijn ex-trainer al tegen. "Deze uitspraken zijn incorrect en ik ben aangeslagen door alles wat er gezegd wordt", liet Bemelmans optekenen.

De hamvraag is nu: wie van beide partijen heeft gelijk? Feit is wel dat Bemelmans een dik half jaar geleden zijn beste positie ooit had op de ATP-ranking. En moet gezegd worden: een constante Bemelmans heeft altijd zijn plek in de top 100 van de wereldranglijst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws