Goffin is een heerser, waar zijn de dames?

Goffin is een heerser, waar zijn de dames?

Terwijl David Goffin bezig is met geschiedenis te schrijven - wordt hij eerstdaags de eerste Belgische man in de top-10 op een ATP-ranking? - gaat het met de dames van kwaad naar erger. Wanneer schitterden onze dames voor het laatst? We zochten het voor jullie even uit.

Kirsten Flipkens

Kirsten Flipkens - Flipper voor de vrienden - stond in 2013 eventjes 13e op de wereldranglijst, waar David Goffin nu staat. Een halve finale op Wimbledon was toen een geweldig kunststukje, daarna is die goede vorm nooit meer teruggekeerd.

Flipkens is begin dit jaar 30 geworden en verder dan een verloren finale in Monterrey (begin maart) kwam ze nog niet dit seizoen. In de Australian Open raakte ze niet verder dan de tweede ronde.

Yanina Wickmayer

Een halve finale op de US Open van 2009, ooit 12e op de WTA-ranglijst in 2010. De toen amper 20-jarige Wickmayer leek klaar om echt de poorten van de top open te gooien. Veel kunststukjes kwamen er echter niet meer.

Problemen, blessures, ... Elk jaar was er wel iets dat roet in het eten gooide. Eind vorig jaar was er een heuse opflakkering, met toernooiwinst in Tokio en Carlsbad. Ondertussen gaat Wicky er echter meer uit in de eerste ronde dan haar lief is.

Alison Van Uytvanck

Van Uytvanck is dan weer onze hoop op de toekomst. De grote Grimbergse jongedame ligt echter in de lappenmand. Rolland Garros komt te vroeg, mogelijk moet ze ook forfait geven voor Wimbledon.

Na Rolland Garros - waar ze vorig jaar nog de kwartfinales haalde - zal Van Uytvanck dan ook een ferme duik nemen in de WTA-ranking, waardoor ze mogelijk terug in een systeem met kwalificaties valt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws