De weg naar de top-10 ligt open voor Goffin: deze hordes moet hij nog nemen

De weg naar de top-10 ligt open voor Goffin: deze hordes moet hij nog nemen

David Goffin kan deze week geschiedenis schrijven. Als hij het ATP-toernooi van München weet te winnen, dan staat hij in die top-10 volgende week. Hoe loopt het pad van het eerste reekshoofd in München en maakt hij echt kans op toernooiwinst én geschiedenis?

In de eerste ronde was het eerste reekshoofd bye, in de tweede ronde had Goffin de nodige moeite met de Dominicaan Estrella: 5-7, 6-3, 6-2.

In de kwartfinales wacht Alexander Zverev (ATP-49), al brak die dit seizoen nog geen grootse potten. Beiden speelden nog nooit tegen elkaar, de 19-jarige Duitser is wel een coming man.

En daarna?

In de halve finales wacht ofwel derde reekshoofd Dominic Thiem, dan wel Ivan Dodig. Tegen Thiem (ATP-15) speelde Goffin al zes keer eerder, 4 keer daarvan won hij, waaronder ook nog dit jaar op de Australian Open. Tegen Ivan Dodig (ATP-75) staat het 1-0 voor onze Belg.

Ook de laatste horde geeft sowieso een haalbare kaart voor Goffin. Tegen gewezen topper Del Potro of lucky loser Kovalik speelde hij nog nooit, tegen Philip, Kohlschreiber heeft hij een positief record (2-1). Enkel tegen Fabio Fognini (0-1) verloor hij al eens. In China 2015 was de Italiaan na drie sets te sterk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws